Израелски войници заловиха около 100 заподозрени бойци на Хамас по време

...
Израелски войници заловиха около 100 заподозрени бойци на Хамас по време
Коментари Харесай

Израелските сили заловиха около 100 бойци на Хамас в болница в Северна Газа

Израелски бойци заловиха към 100 заподозрени бойци на " Хамас " по време на нахлуване в болница Камал Адуан в северната част на Газа, оповестиха в понеделник израелската войска, представена от " Ройтерс ".

Здравните управляващи в Газа и Хамас отхвърлиха каквото и да било наличие на бойци в болничното заведение , която израелските сили щурмуваха в петък и напуснаха в събота.

" Войниците задържаха почти 100 бойци от комплекса, в това число терористи , които се пробваха да избягат по време на евакуацията на цивилни. В болничното заведение те откриха оръжия, средства за тероризъм и разследващи документи ", споделиха военните.

Министерството на здравеопазването на Газа сподели, че войските са задържали десетки мъже медицински чиновници и са нанесли вреди на болничното заведение, която едва функционира след тежките израелски набези в региона.

" Няколко от изцяло разпознатите терористи се маскираха като медицински личен състав, тъй че нямахме друга опция, с изключение на да проверим и него ", сподели боен чиновник пред публицисти на онлайн брифинг.

Кадри, публикувани от министерството на опазването на здравето на Газа в събота демонстрират вреди на няколко здания след изтеглянето на израелските сили.

Военният чиновник сподели, че войските са предизвикали лимитирани вреди на болничното заведение, когато са влезнали в нея и че бойците също е трябвало да унищожат това, което той разказва като съоръжение с " двойна приложимост ", като кислородни резервоари, които, в случай че бъдат взривени, биха могли да причинят вреди на болничното заведение.

Медицинският личен състав отхвърли да изтегля болничното заведение или да остави пациентите си без контрол. Стотици разселени палестинци също са се укриват там.

" Евакуираха всички, които се приютяваха тук... Разделиха мъжете от дамите и направиха две опашки, беше доста унизително за нашите мъже, защото ги взеха без облекла, без нищо ", сподели Мейсун Алиан, болнична сестра.

Военният чиновник сподели, че задържаните обвинени мъже от " Хамас " са били съблечени, с цел да бъдат тествани за оръжие. " След като ги проверихме, ние ги снабдихме с облекла ", сподели той.

Медиците от Газа споделиха, че минимум две деца са починали в отделението за интензивно лекуване , откакто израелски огън удари генераторите и кислородната станция в оборудването в петък.

Военните споделиха, че цивилните в болничното заведение са в сигурност, макар тежките боеве наоколо до комплекса. На болничното заведение са обезпечени гориво, здравно съоръжение и доставяне с електричество и О2, се споделя в известието.

" Хамас " отворен към договорка с Израел за прекъсване на огъня в Газа

Това е допустимо, стига Нетаняху да остане зает с към този момент договореното
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР